Könnyen termeszthető patiszon, csillagtök.
Terméseit szedjük rendszeresen, hogy még több termésünk legyen 🙂 Terméseit folyamatosan hozza.
Sokféleképpen használható, én grillezve is nagyon szeretem 🙂 Tényleg nagyon finom, viszont arra figyeljünk, hogy még fiatal állapotában szedjük le a termést, ne várjuk meg, hogy megkeményedjen a héja.
Ha nem sértjük fel a héját, sokáig tárolható.
Igény és ami nekem bevált a termesztésnél:
– a napos helyet kedveli
– rendszeres öntözést igényel – az öntözést a növény tövéhez irányítsuk
– nálam jobban bevált: a nagy hőségben a 2 naponta nagyobb mennyiségben történő öntözés, árasztásos formában
– nagy kánikulában hajnalban vagy késő este szoktam locsolni – elkerülve így a víz földfelszíni párolgását
– szervestrágyázást akár granulált formában bő terméssel hálálja meg
– veteményesünkbe ültessünk bársonyvirágot, rézvirágot, körömvirágot, sarkantyúkát, kaprot
– a paradicsomok környékére még ültethetünk zellert és fokhagymát
– a növények tövét én frissen vágott fűvel szoktam takarni, így az öntözővíz nehezebben párolog el
/Ajánlanak még tejes permetet, csalánlé permetet, szappan-mosogatószer stb. permetet – ezekben nincs tapasztalatom, nekem enélkül is szép terméseim voltak eddig./